Saturday, August 25, 2012

Açıklamalı Baharlık Örgü Bayan Kazağı Modeli



Sponsor Bağlantıları




Açıklamalı Baharlık Örgü Bayan Kazağı Modeli

Baharlık kazak modelimize 106 ilmekle başlıyoruz.






Sponsor Baglantilari













Modelin Yapılışı

Ön:106 ilmekle başlanacak.5 sıra haroşa yapıldıktan sonra yanlardaki 6,şar ilmek haroşa olarak örülmeye devam ederken aradaki ilmekler düz örgüye çevrilip ara ara 2 ilmek artış yapılacak. yanlaki haroşa örülen ilmekler10 sıra daha örüldükten sonra her sırada haroşalar 1,er ilmek düze çevrilecek ve bütün ilmekler düz olduğunda yanlardan 1 er ilmek artış yapılacak. Sonraki sırada yanlardan 2 ilmek içeriden kesimlere başlanacak.

Kesimler her 10 sırada bir üç kere 1 er ilmek olarak yapılıp üzerine 10 sıra örüldükten sonra artışlara başlanacak. Artışlar her 10 sırada bir dört kere 1 er ilmek olarak yapılıp 112 ilmeğe ulaşılacak. Beden boyu 35cm de kol evi oyuğu için yanlardan bir kere 4,bir kere 3,iki kere 2, bir kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek.

Beden boyu 42cm,de ön yaka için 41 ilmek düz örülüp 6 ilmek haroşa çevrilecek, diğer 41 ilmek de düz örülecek. Örgünün tersinde düze gelirken diğer 41 ilmekler parçanın boş ilmeğine aynı bir iplik takılarak şişe 6 ilmek atılıp bu 6 ilmek haroşa örülmeye başlanacak.

Bu şekilde yaka iki ayrı parçaya ayrılmış olacak. Ön yaka kenarındaki haroşalar 15 sıra olduğunda yaka kenarındaki 6,şar ilmek açığa alınarak yaka oyuntusuna başlanacak.6 ilmeğin yanından iki kere 4,iki kere 3,bir kere 2,bir kere 1 ilmek kesildikten sonra omuzda kalan 24 ilmek de üç kere 8 ilmek olarak kesilip bitirilecek.

Arka:106 ilmek başlanacak. Ön parçada yapılan sıralı işlemler arka parçada da aynı şekilde uygulanacak. Beden boyu 54cm,de omuzlar üç kere 8 ilmek olarak kesilirken aynı anda arka yaka ortasından 20 ilmek yanlardan bir kere 10,ar ilmek kesilerek arka parça da bitirilecek.

Kol:76 ilmek başlanacak.5 sıra haroşa yapıldıktan sonra yanlardaki 6,şar ilmek haroşa olarak devam ederken arada ilmekler düz olarak örülecek.6 ilmeklik haroşa kısımlar 10 sıra daha örüldükten sonra her sırada haroşalar 1,er ilmek düze çevrilecek ve bütün ilmekler düz ilmek olduğunda yanlardan 1 er ilmek artış yapılacak. Sonraki sırada yanlardan 2 ilmek içeriden kesimlere başlanacak. kasimler her 10 sırada bir beş kere 1,er ilmek olarak yapılıp üzerine 10 sıra örüldükten sonra artışlara başlanacak. Her 10 sırada bir de beş kere 1,er ilmek artış yapılacak. Kesim ve artışlar bittiğinde kol 78 ilmek olacak. Kol boyu 45cm,de kol üst kesimlerine başlanacak. Kesimler iki kere 3,bir kere 2,on beş kere 1,üç kere 2,bir kere 3 ilmek olarak yapılıp tepede kalan 14 ilmek de kesilerek kol bitirilecek.

Yaka: ön yaka kenarında açıkta bırakılan 6,şar ilmek şişe alınıp bu ilmekler arasına yaka etrafından 83 ilmek daha takılarak toplam 95 ilmeğe ulaşılacak.20 sıra haroşa örüldükten sonra tüm ilmekler kesilerek yaka bitirilecek.

Malzeme: nako bebe color

Renk no:85288(4 yumak)

Şiş no:4,5

örgü şekli: düz örgü






Bir önceki yazımız olan Örgü Baharlık Bayan Kazağı Modeli ve Açıklaması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Tektaş Yüzükler   |  

Örgü Kapşonlu Bebek Hırkası Açıklamalı »






Yorumlar

No comments:

Post a Comment