Monday, August 6, 2012

Tuzda Pişmiş Tavuk Tarifi

tuzda pişmiş tavuk tarifi



Malzemeler


• 4 kg kalın tuz
• 3 dal taze adaçayı
• 3 dal taze biberiye
• 1 fırında pişmiş tavuk, yaklaşık 1.5 kg
• 1 diş sarmısak, bütün



Fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Servis için uygun bir fırın kabına tuzun 1.5 kg.lık kısmını yayın.  Bitkileri birbirine bağlayıp sarmısakla birlikte tavuğun karın bölgesine yerleştirin. Tavuğu fırın kabına koyun ve üzerini kalan tuzla kapatın. Tavuğun hiçbir yeri dışarıda kalmamalı, 1.5 saat ya da tavuk tamamen yumuşayana dek fırında pişirin. Fırından çıkarın ve bu şekliyle masaya getirin. Kabuk bağlayan tuzu servisten hemen önce açın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment