Monday, August 6, 2012

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı barbunya tarifi için tıklayın!


Malzemeler


1.5 s.b. barbunya (bir gece önceden ıslatılmış)
1 adet orta boy soğan
2 adet domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
2 diş sarmısak (ince doğranmış)
1 y.k. salça
1 fincan zeytinyağı
1 t.k. şeker
1/2 c.k. tuz
1/2 dmt maydanoz (süslemek için)


Yapılışı


Zeytinyağını ve soğanı bir tencereye alıp soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sarmısak ve domatesi ekleyip domates suyunu salıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun, barbunyayı tencereye ekleyip bir kaç kere karıştırın. Barbunyaların üzerini biraz geçecek kadar su koyup şeker ve tuzu ekleyin.
Düdüklü tencerenin basınç ayarını ikiye getirip yaklaşık 25 dk ya da barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.







Tagged with: barbunya, yemek tarifi, zeytinyağlı

No comments:

Post a Comment