Tuesday, July 31, 2012

Aksaray Melendiz Otel Tanıtımı - Melendiz Otel Hakkında





Melendiz Otel




OTEL BİLGİLERİ:






4 yıldızlı standartlara sahip Melendiz Otel Ağaçlı Turistik Tesisleri, Aksaray Şehir merkezine 2,5 km, Nevşehir Havaalanı'na 80 km mesafededir. Ağaçlı Turistik Tesisleri Oda Özellikleri; 91 Toplam Oda, 189 Toplam yatak, 7 suit Oda, 1 engelli odası, 83 Standart oda ve Bahçe manzarası bulunmaktadır. Aksaray Ağaçlı Turistik Tesisleri oda detayları ise, Direk telefon, müzik yayını, minibar, kasa, televizyon, küvetli banyo, wc, saç kurutma makinası olarak dizayn edilmiştir. Ağaçlı Turistik Tesisleri Otel genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir. Split klima, merkezi ısıtma, bahçe, tv odası, oyun odası, internet, kuaför salonu, çamaşırhane, ütü, kuru temizleme, market, hediyelik eşya, kuyumcu, jeneratör, telefonla doktor, bebek bakıcısı, otopark, Açık havuz, çocuk havuzu, çocuk bölümü, sauna, masaj, fitness center, masa tenisi, disko, mini futbol, amfitiyatro. Melendiz Otel Ağaçlı Turistik Tesisleri Yeme&İçme, Oda kahvaltı, kahvaltı salonu, pastane, kafeterya, lobi bar, snack bar, havuz bar, teras bar, restaurant bar, grill bar, 1 alakart restorant, 1 açık restorant, 1 kapalı restorantında Türk, Dünya ve Vejeteryen mutfağı. Otel toplantı ve kongre hizmetleri de vermektedir. Tam donanımlı toplantı salonunda tepegöz, perde, beyaz tahta, slide projektör, flipchart, projeksiyon, barkovizyon, ses sistemi, mikrofon, video player, DVD player, televizyon, fax, klima, ışık sistemi mevcuttur. En büyük salon kapasitesi 200 kişilikitir. 






Adres : Ankara-Adana Asfalti Nevsehir Kavsagi (E-90) / Merkez / Aksaray

Monday, July 30, 2012

hashasli borek tarifi

hashasli borek tarifi
hashasli borek tarifi
Malzm
* 1 su bardağı haşhaş
* 2 kg. un
* Aldığı kadar su
* Tuz
* Bir yemek kaşığı don yağı
* 1 su bardağı sıvı yağ
hashasli borek tarifi









hashasli borek tarifi ile alakali benzer icerik

oya yapimi cok kolay




dantel modelleri danteller

2006 DantelAltın Başak DantelAltın Başak Dantel ÖrnekleriAltınbaşak DantelAnchor DantelAntik DantelAra DantelAra Dantel ÖrnekleriAra DanteliArkadaşça




mekik oyalari 5

Mekik Oyaları 5 Mekik Oyaları,Bobbin lace Mekik,Oyaları,Bobbin,lace Mekik Oyaları




orgu dantel orgu dantel

orgu dantel orgu dantel




dantel havlu kenarlari ornekleri dantel havlu kenarlari dant

, iki renkli havlu kenarı örnekleri , güllühavlutantel , havlu örnekleri , huvlu kenerı




orgu modelleri

1/5/2011 · Kategori : ÖRGÜ YAPIMLARI Kesme şeker modeli netten alıntı…iki şiş haroşe ve




kizli havlu kenari ornegi

12/2/2009 Arkadaşlar ben bu güzel kızlı dantel örneğini nette gezerken gördüm.Bu bir havlu kenarı




damat bohcasindaki havlular

Damat bohçasından çeşit çeşit havlular. Damat bohçası nişandan önce gelin evine götürülüyor, gelin bohçası




kurdele nakisli havlu







Popular Articles:
  • hashasli borek
  • havlu kenarı modelleri 2012 yapılışı

Wednesday, July 25, 2012

ramazanın valgeçilmez güllaç tarifi








Merabalar arkadaslar bilirsınız ki ramazan ayının vazgecilmez tatlarından biri güllaçtır . bugun sizlere güllacın tarıfını vericem aslında ben güllacı cok fazla sevmem icinde cok yogun bır miktarda sür var çünkü ve sütle hiç aram yoktur :) ama böyle resimde bakdıgım zamanda agzım sulanmıyorda degıl hanı :) birz güllac hakkında bilgi edınelım ve tatlımızın malzemelerıne gecelım .. güllaç bilirsiniz ki osmanlı mutfagından günümüze kadar gelmiştir özelligini kaybetmeden güllaç osmanlıda ferahlatıcı olarak bilinir nedenıde içinde gülsuyu olmasıdır . Güllacın vücudumuzada yararları var içerisinde protein , B ve E vitamınleride içerdigi için bagışıklık sıstemımızde güçleniyor.. Bir güllacın iyi olup olmadıgını anlamak için ilk önce renginin beyaz olması gerekır kenarları ve ortası aynı kalınlıkta olmalı ve bol malzemelı olmalı .. sakın sararmıs güllacları yemegın bu güllacın bayat oldugunu gösterir .. içerisinde süt oldugu için cok fazla bekletmeden tüketmenızı oneririm .. şimdide malzemelerle yapışısına gecelim :)

             Malzemeler:

 10 adet güllaç yufkası

1,5 litre süt

3 su bardağı toz şeker

1 paket şekerli vanilin




           Süslemek için:

nar taneleri

file badem

file şam fıstığı

kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)




           
















               Yapılışı :






















  • Süt ve şeker orta harlı ateşte kaynatılır kaynadıktan sonra içerisine vanilya eklenir. bir tepsi yardımıyla güllacın yapraklarını tek tek ıslatın unutmayın kaynattıgınız sut hepsıne yetmek zorunda ve yufkaları tepsıye parlak kızmı ste gelıcek şekılde dızersenız daha ıyı olabılır. bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. şimdi ıslattıgız 5 yufkayı ıster tepsıye ıster borcama yayın ve bolca badem serpın bu sızın ıstegınıze gorede degısebılır ıstersenız cevız veya şam fıstıgı ama ben bademı daha cok yakıstırıyorum kalan yufkalarıda tekrar uzerını kapatın ve tepsıde kalan sutu tekrar uzerıne dokun dolapda bekletın .. servis edıcegınız zaman sam fıstıgı ve nar tanelerıyle susleyın tabı gene sızın ıstegınıze baglı evde olan malzemelerlerde susleyebılırsınız :) afıyet bal şeker olsun ..






















Köftesir











Bu ana yemeğimiz biraz oyalayıcı canım arkadaşım Seda bunu çok sık yaptığını söylerdi Tarifi Seda'dan aldım .Çok lezzetli eli var.Elinden yadiğim sayısızca tarif vardı hepsi bir birinden güzeldi. Canım arkadaşım seni çoooook özlüyorum keşke bırakmasaydın bloğunu.Sen benim için çok ama çok değerlisin.


Gelelim Tarifimize






Malzemeler1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 yumurta

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un (yaklaşık 2-3 yemek kaşğı)

haşlamak için sıcak su

250 gr. sotelik et

1 kase sarımsaklı yoğurt

Yağda kızdırılmış kırmızıbiber


Ben 1 tatlı kaşığı kekik'de ekledim


Önce ince bulguru üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp 15 dakika demlenmeye bıraktım , tereyağını erittim şişen bulgurların üzerine ekledim yumurtayıda ekleyip yoğurmaya başladım azar azar unu ekledim elime yapışmamaya başlayanca ufak ufak yuvarlaklar yaptım (fındık büyüklüğünde) arada bir elimi ıslatarak yaptım yuvarlakları sonra kaynamış suya biraz tuz ekleyerek 15 dakika haşladım. Bu esnada etleri biraz sıvıyağ ile soteledim iyice suyunu çekip pişince kırmızı biber ekledim ve ocaktan aldım. Köfteleri sarımsaklı yoğurt ile karıştırdım üzerine sotelen eti yağıyla beraber döktüm.Afiyet Olsun. (Bir gün önceden bile yapıp haşlamadan dolapta bekletebilirsiniz.


 köfteleri)










6. Gün Ramazan Menüsü







Süzme mercimek çorbası


İslim kebabı


Pilav


Salata


Şekerpare








Saturday, July 21, 2012

Gelin başı modelleri




Gelin başı modelleri

 

Gelin başı modelleri 2012, türbanlı gelin başı modelleri, tesettürlü gelin başı modelleri,gelin başı topuz modelleri, gelin saçı modelleri 2012, açık gelin başı modelleri, en güzel gelin başı modelleri, 2012 gelin saçı, gelinlik türbanlı, türbanlı gelinlik modelleri, gelin başı modelleri dalgalı.




Gelin Başı Modeli Dalgalı





Gelin Başı Topuz





Gelin Başı Modelleri 2012


Wednesday, July 18, 2012

Muzlu ve Çikolata Soslu Kolay Cheesecake

2 pkt yulaflı bisküvi50 gr tereyağı3 çorba kaşığı süt


Ara kreması için:

1 poşet hazır cheesecake yap2,5 su bardağı soğuk süt150 gr yoğurt1 portakal kabuğu rendesi1 adet muz


Çikolata sosu için:

1,5 su bardağı süt2 tatlı kaşığı mısır nişastası, (tepeleme)3 tatlı kaşığı kakao4 çorba kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tereyağı40 gr bitter çikolata (yarım pkt)


Dekor için:

Çikolata rendesi, kırık fındık




Öncelikle tabanı hazırlayalım. Bisküvileri robottan kum gibi olana kadar geçirelim. Çukur bir kabın içine alalım. Erimiş tereyağı ve süt ilave edip elimizle yoğuralım. 22-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine bastıra bastıra eşit bir şekilde döşeyelim. Buzdolabında bekletelim.

Ara kreması için ise işimiz çok kolay. Bir kabın içine cheesecake yap poşetinin tamamını boşaltalım. Üzerine soğuk sütü ilave edip 2 dk mikserle çırpalım. Daha sonra yoğurdu ekleyip 1 dk daha çırpalım. İçine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Üzerine kremayı spatül yardımıyla eşit olarak yayalım. Kenarlarını düzeltelim. Muzu halka şeklinde ince ince dilimleyip kremanın üzerine dizelim. Buzdolabında bekletelim.

Son olarak çikolata sosu için sos tenceresine süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ilave edelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyınca muzların üzerine dökelim.

Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Renkli şekerlemelerle, damla çikolatayla, hindistan ceviziyle ya da benim yaptığım gibi evdeki fındıklı çikolatayı rendeleyerek ve kırık fındık serpiştirerek değişik şekilde süsleyebilirsiniz.

Sizin yaratıcılığınıza ve elinizde bulunan malzemeyle alakalı:)))))

Üzerini de dekorladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat hatta vaktiniz varsa 1 gece bekletmenizi tavsiye ediyorum.

Afiyet Olsun…

Tuesday, July 17, 2012

Tesettür Abiye Modelleri






































Tesettür Abiye Modelleri

Tesettür Abiye Modelleri, özellikle son dönemler de tesettürlü bayanların şıklığı ve modernliği ile ön planda. Katıldıkları da davetlerde giydikleri tesettür abiye modelleri ile de ilgi odağı olmayı başarıyorlar. Malum tesettürlü veya tesettürsüz işin içinde kadınlar olunca zerafet çanları çalıyor. Her geçen gün modacıların tesettür abiye modelleri ile daha detaylı ilgilendiklerini görmek için yeni çıkan 2012 tesettür abiye modellerine bakmak yeterli oluyor...

Sevgilerimle.. 

..Selma..

Gelinlik Dolabı









En şık en güzel gelinliklerle dolu oyunumuzda seçimlerinizi yapın.Gelinimiz sizin ellerinizde güzelleşsin.Oyun MOUSE ile oynanıyor.


































Friday, July 13, 2012

English Home Alışverişlerim


English Home mağazasını çok seviyorum. Çok zevkli şeyler bulabiliyorum, özellikle fiyat açısından da çok uçuk değil (İndirimleri takip etmek lazım yine de :))


Aksesuarlarından, yatak örtüsü, nevresim takımları, bebek ürünleri, porselenlere kadar bir çok zevkli ürünler var. Ben de her gittiğimde ufak tefek şeyler alıyorum.













İlk gördüğüm andan itibaren gözüm kalmıştı goblen kırlentlerde... İkisi annemin hediyesi ikisini de ben aldım. Hatta goblen tablolar gelmiş onlar da ayrı birer güzellik...









 Bu kanvas baskı tabloları çok beğenerek aldım...Renkleri çok güzel.













 Bu sevimli ayna çantada taşımak için ideal..










Vee bayılarak aldığım porselen tabaklarım. Ben alalı baya oluyor ama şu an var mı bilemiyorum. Bunların tek kötü yanı 4 lü takım olarak satılıyor. O yüzden ben 2 tane alıp 8 kişilik takım yaptım..











Dantel runnerlarım...













Desenlerine bayıldığım yastık kılıflarım..










Cupcake desenli defterim. Bunu da yemek tariflerimi yazmak için aldım.










Bunlar da magnetler, çok hoşuma gitti hatta bende böyle camlar bulup dekupajı deneyeceğim.








Bir de fotoğraf çerçeveleri var, gerçi kağıtları yapıştırmışlar pek sağlam gelmedi bana ama bunlardan sıkılınca nasıl olsa değiştiririm diye aldım sonuçta dekupaj veya peçete tekniği yapılabilir.






Bunların yanısıra yatak örtülerinden de aldım ve çok memnunum...

Thursday, July 12, 2012

Havuclu Zencefilli maffin






tarif aksama demistik degilmi :) söz verdigim gibi herseyi silkeledim, oturdum tarif yaziyorum


havuclu zencefilli maffin, lezzet olarak havuclu kekten cok baska bir lezzet. denemeden bilmeniz de mümkün degil ,biliyorsunuz ..


yapmasi basit, miksere ihtiyacimiz yok. bol havuc gerekli yanlizca


malzeme


600 gr ince rendelenmis havuc


400 gr un


100 gr nisasta


220 gr toz seker


1 pk kabartma tozu


1 kahva kasigi silme karbonat


2 kahve kasigi rendelenmis taze zencefil (yoksa 1 kahve kasigi toz kullanabilirsiniz


2 yumurta


120 ml sivi yag


300 gr yogurt


200ml krema


yarim su bardagi dogranmis ceviz


1 su bardagindan biraz az kuru üzüm









öncelikle üc ayri kap cikariyoruz tezgaha bir tanesine havuclari rendeliyoruz


bir tanesine unu,nisastayi,kabartma tozunu karbonati koyup karistiriyoruz


diger bir kabimiza yumurtayi ,yogurdu ,kremayi,siviyagi,sekeri zencefili koyup


 cirpma teli ile biraz cirpiyoruz






sivi karisimi ,unlu karisimin üzerine bosaltiyor ve cirpma teli ile iyice yediriyoruz






en son havucu ,kuru üzümü ,ve cevizi ekleyip iyice karistiralim






firinimizi önceden her zaman oldugu gibi isittik 200 derecede


maffin kaliplarina kagitlari koyup kaliplarin 4/3 dolacak sekilde paylastirdik


belirtmeliyim bereketli bir tariftir ilk denemenizde yarim ölcü yapabilirsiniz








servis yapmadan evvel bol pudra sekeri serpiyoruz


dilerseniz eritilmis cikolatada yapabilirsiniz hayal dünyaniza kalmis


tarif bana ait


afiyet olsun dualariniza talibim

Tuesday, July 10, 2012

kemeraltı altın fiyatları ve izmir kemeraltı altın fiyatları

kemeraltı altın fiyatları nedir, kemeraltı altın fiyatları hangi alanlarda tercih edilebilir şeklindeki soruların yanıtlarını burada görebilirsiniz.kemeraltı altın fiyatları ile birlikte izmir kemeraltı altın fiyatları, kemeraltı haritası, kemeraltı gelinlik, kemeraltı çarşısı gibi konularda da bilgi vereceğiz.


izmir kemeraltı altın fiyatları

izmir kemeraltı altın fiyatları konusunda ki düşüncelerinizi ve bilgilerinizi bizimle paylaşmak için yorum sayfası kısmını kullanabilirsiniz. kemeraltı altın fiyatları konumuzda sizler için izmir kemeraltı altın fiyatları yazısında da yer bulundurmak düşündük ve bu yazı ile ilgili daha fazla yazıyı sitemizde bulabilirsiniz.



kemeraltı haritası

kemeraltı haritası ile alakalı kemeraltı altın fiyatları makalemizin altında sizler ile daha çok içeriği paylaşacağız. Ayriyeten kemeraltı haritası ile alakalı daha çok konuyu blogumuzda arşiv sayfası veya ana sayfa bölümünde görebilirsiniz. Bu konumuzda kemeraltı haritası ile ilgili bir çok içeriğe geniş yer vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca kemeraltı altın fiyatları yazımızın kemeraltı haritası makalesi ile alakasından bahsedeceğiz.



kemeraltı gelinlik

kemeraltı gelinlik ile alakalı olarak bunları bildirebilirim ki kemeraltı altın fiyatları yazımızla yakın alakası vardır ve kemeraltı altın fiyatları ile ilgili makalelerde devamlı kemeraltı gelinlik paylaşımımızda da geniş yer vermeye çalışacağız. Ayrıca kemeraltı gelinlik yazısında sorularınızı belirtmek için yorum kısmını kullanabilirsiniz.



kemeraltı çarşısı

kemeraltı çarşısı makalesinde ki düşüncelerinizi ve bildiklerinizi bizimle bildirmek için yorum yapma kısmını kullanabilirsiniz. kemeraltı altın fiyatları makalemizde sizler için kemeraltı çarşısı yazısında da geniş yer vermek istedik ve bu makale ile alakalı birden fazla veriyi blogumuzda bulabilirsiniz.



Son zamanlarin popüler konularindan biri haline gelmis kemeraltı altın fiyatları ile ilgili elestriler bu incelemede. kemeraltı altın fiyatları ile ilgili kullanicilarimizin yorumlari ve bunla beraber çok daha fazlasini burdan bulabilirsiniz.

Sunday, July 8, 2012

Biber Salçalı Spagetti Tarifi



Biber Salçalı Spagetti Tarifi

Malzemeler

1 paket spagetti

2 yemek kaşığı biber salçası

1/4 paket margarin

1 su bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı nane

1 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı

Tencereye 2,5 lt. su ilave edilin yüksek ateşte kaynatılın. Kaynamaya yakın suya tuz ve yarım su bardağı zeytinyağı ekleyin, kaynadıktan sonra spagettileri kırmadan suya atın 10 dakika karıştırarak pişiririn. Teflon tavada margarini kalan zeytinyağını hafif kızdırıp ateşten alıp salça ve nane atarak iyice karıştın. Pişen spagettiyi süzgeçte soğuk su ile yıkayıp tencereye bırakın, üzerine hazırlamış olduğunuz sosu ilave

Biber Salçalı Spagetti nasıl yapılır, Biber Salçalı Spagetti oktay usta, Biber Salçalı Spagetti uzman tv, Biber Salçalı Spagetti yapılışı

kolay yemek tarifi Nohutlu Tarhana

Malzemeler

250 gram nohut

3 adet orta boy soğan

Yarım kg domates

250 gram ince irmik

2 kg un

Yarım kg yağlı yoğurt

50 gram ekmek mayası

Tuz

Yapılışı

Nohudu haşlayıp blenderden geçirerek püre haline getirin ve geniş bir kaba alın. Soğan ve domatesi rendeleyip püre haline getirdiğiniz nohutlara ekleyin. Kalan malzemeyi de üzerlerine ilave edip iyice yoğurun. Üzeri kapalı olarak ekşimeye bırakın. Günde birkaç kere karıştırarak 4-5 gün süreyle ekşitin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın. Bu parçaları temiz bir beze sererek alt üst ederek kurutun. Kuruduktan sonra kevgirden geçirin ve tekrar bez üzerine serip iyice kurutun. Cam kavanozlarda ya da bezden torbalarda saklayın.

2012 Yaz Gelinlik Modelleri

2012 Yaz Gelinlik Modelleri,2012 Gelinlik Modelleri,2012 Gelinlikler,2012 Trend gelinlikleri,2012 Gelinlik,2012 Spor Gelinlik Modelleri,2012 En Beğenilen Gelinlik Modellerinden bazılarını siz değerli kullanıcılarımızla paylaşmak istiyorum.Umarım Beğenirsiniz..