Monday, September 17, 2012

Bıçak Tatlısı Tarifi






































Bıçak Tatlısı



MALZEMELER

1 Paket Margarin

2 Su Bardagi Süt

3 Su Baragi Un

1 Adet Yumurta

Serbet Için:

500 gr Seker

1,5 Su Bardagi Su

YAPILIŞI

Önce serbeti hazirlayin. Bunun için seker ve 1.5 su bardagi suyu

kaynatin. Limon suyunu ilave edin. Derin bir kapta margarini eritin.

Sütü ekleyin. Kaynadiktan sonra altini kapatin. Unu azar azar ekleyin.

Sürekli karistirarak hamur yapin. Hamur ilininca, yumurtayi ekleyin.

Iyice yogurun. Hamuru firin kabina yayin. Elinizle düzeltin. Biçakla

baklava dilimleri seklinde kesin. Önceden isitilmis 180 dereceli firinda

üzeri kizarana dek pisirin. Firindan çikinca üzerine soguk serbet gezdirin.

4 saat dinlendirip, servis yapin.

No comments:

Post a Comment