Monday, September 17, 2012

Fener Balıklı Lazanya Tarifi






































Fener Balıklı Lazanya



MALZEMELER

400 gr fener baligi filetosu

8 adet lazanya

2 adet domates

2 adet sivri biber 

1 dis sarimsak

1 adet küçük boy sogan

3 çorba kasigi zeytinyag

Tuz, Karabiber

100 gr kasar peynir

Galeta unu

YAPILIŞI

Fener baligi filetosunu ve kabugu soyulmus domatesi küçük kusbasi

dograyin. İnce dogranmis sogani zeytinyaginda hafif pembelestirin,

sarimsagi, ince kiyilmis biberi ve fener baligini ilave edip 3 dakika

sote edin. Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pisirin.

Lazanyayi haslayip, süzün. Lazanyalari üst üste gelmemesine dikkat

ederek tek sira halinde yaglanmis tepsiye dizin. Balikli harcin yarisini

yayin. Üzerine 1 kat daha lazanya yerlestirin. Bu islemi er üste lazanya

gelecek sekilde 1 kez daha tekrarlayin. Lazanyanin üzerine rendelenmis

kasar peyniri döküp, galeta unu serpin. Fener balikli lazanyayi 200

derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Dilimledikten sonra

sicak olara servis yapin.

No comments:

Post a Comment