Thursday, July 12, 2012

Havuclu Zencefilli maffin






tarif aksama demistik degilmi :) söz verdigim gibi herseyi silkeledim, oturdum tarif yaziyorum


havuclu zencefilli maffin, lezzet olarak havuclu kekten cok baska bir lezzet. denemeden bilmeniz de mümkün degil ,biliyorsunuz ..


yapmasi basit, miksere ihtiyacimiz yok. bol havuc gerekli yanlizca


malzeme


600 gr ince rendelenmis havuc


400 gr un


100 gr nisasta


220 gr toz seker


1 pk kabartma tozu


1 kahva kasigi silme karbonat


2 kahve kasigi rendelenmis taze zencefil (yoksa 1 kahve kasigi toz kullanabilirsiniz


2 yumurta


120 ml sivi yag


300 gr yogurt


200ml krema


yarim su bardagi dogranmis ceviz


1 su bardagindan biraz az kuru üzüm









öncelikle üc ayri kap cikariyoruz tezgaha bir tanesine havuclari rendeliyoruz


bir tanesine unu,nisastayi,kabartma tozunu karbonati koyup karistiriyoruz


diger bir kabimiza yumurtayi ,yogurdu ,kremayi,siviyagi,sekeri zencefili koyup


 cirpma teli ile biraz cirpiyoruz






sivi karisimi ,unlu karisimin üzerine bosaltiyor ve cirpma teli ile iyice yediriyoruz






en son havucu ,kuru üzümü ,ve cevizi ekleyip iyice karistiralim






firinimizi önceden her zaman oldugu gibi isittik 200 derecede


maffin kaliplarina kagitlari koyup kaliplarin 4/3 dolacak sekilde paylastirdik


belirtmeliyim bereketli bir tariftir ilk denemenizde yarim ölcü yapabilirsiniz








servis yapmadan evvel bol pudra sekeri serpiyoruz


dilerseniz eritilmis cikolatada yapabilirsiniz hayal dünyaniza kalmis


tarif bana ait


afiyet olsun dualariniza talibim

No comments:

Post a Comment