Wednesday, July 18, 2012

Muzlu ve Çikolata Soslu Kolay Cheesecake

2 pkt yulaflı bisküvi50 gr tereyağı3 çorba kaşığı süt


Ara kreması için:

1 poşet hazır cheesecake yap2,5 su bardağı soğuk süt150 gr yoğurt1 portakal kabuğu rendesi1 adet muz


Çikolata sosu için:

1,5 su bardağı süt2 tatlı kaşığı mısır nişastası, (tepeleme)3 tatlı kaşığı kakao4 çorba kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tereyağı40 gr bitter çikolata (yarım pkt)


Dekor için:

Çikolata rendesi, kırık fındık




Öncelikle tabanı hazırlayalım. Bisküvileri robottan kum gibi olana kadar geçirelim. Çukur bir kabın içine alalım. Erimiş tereyağı ve süt ilave edip elimizle yoğuralım. 22-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine bastıra bastıra eşit bir şekilde döşeyelim. Buzdolabında bekletelim.

Ara kreması için ise işimiz çok kolay. Bir kabın içine cheesecake yap poşetinin tamamını boşaltalım. Üzerine soğuk sütü ilave edip 2 dk mikserle çırpalım. Daha sonra yoğurdu ekleyip 1 dk daha çırpalım. İçine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Üzerine kremayı spatül yardımıyla eşit olarak yayalım. Kenarlarını düzeltelim. Muzu halka şeklinde ince ince dilimleyip kremanın üzerine dizelim. Buzdolabında bekletelim.

Son olarak çikolata sosu için sos tenceresine süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ilave edelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyınca muzların üzerine dökelim.

Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Renkli şekerlemelerle, damla çikolatayla, hindistan ceviziyle ya da benim yaptığım gibi evdeki fındıklı çikolatayı rendeleyerek ve kırık fındık serpiştirerek değişik şekilde süsleyebilirsiniz.

Sizin yaratıcılığınıza ve elinizde bulunan malzemeyle alakalı:)))))

Üzerini de dekorladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat hatta vaktiniz varsa 1 gece bekletmenizi tavsiye ediyorum.

Afiyet Olsun…

No comments:

Post a Comment