Bu ana yemeğimiz biraz oyalayıcı canım arkadaşım Seda bunu çok sık yaptığını söylerdi Tarifi Seda'dan aldım .Çok lezzetli eli var.Elinden yadiğim sayısızca tarif vardı hepsi bir birinden güzeldi. Canım arkadaşım seni çoooook özlüyorum keşke bırakmasaydın bloğunu.Sen benim için çok ama çok değerlisin.
Gelelim Tarifimize
Malzemeler1 su bardağı köftelik ince bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 2-3 yemek kaşğı)
haşlamak için sıcak su
250 gr. sotelik et
1 kase sarımsaklı yoğurt
Yağda kızdırılmış kırmızıbiber
Ben 1 tatlı kaşığı kekik'de ekledim
Önce ince bulguru üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp 15 dakika demlenmeye bıraktım , tereyağını erittim şişen bulgurların üzerine ekledim yumurtayıda ekleyip yoğurmaya başladım azar azar unu ekledim elime yapışmamaya başlayanca ufak ufak yuvarlaklar yaptım (fındık büyüklüğünde) arada bir elimi ıslatarak yaptım yuvarlakları sonra kaynamış suya biraz tuz ekleyerek 15 dakika haşladım. Bu esnada etleri biraz sıvıyağ ile soteledim iyice suyunu çekip pişince kırmızı biber ekledim ve ocaktan aldım. Köfteleri sarımsaklı yoğurt ile karıştırdım üzerine sotelen eti yağıyla beraber döktüm.Afiyet Olsun. (Bir gün önceden bile yapıp haşlamadan dolapta bekletebilirsiniz.
köfteleri)
6. Gün Ramazan Menüsü
Süzme mercimek çorbası
İslim kebabı
Pilav
Salata
Şekerpare
No comments:
Post a Comment