Sunday, July 8, 2012

kolay yemek tarifi Nohutlu Tarhana

Malzemeler

250 gram nohut

3 adet orta boy soğan

Yarım kg domates

250 gram ince irmik

2 kg un

Yarım kg yağlı yoğurt

50 gram ekmek mayası

Tuz

Yapılışı

Nohudu haşlayıp blenderden geçirerek püre haline getirin ve geniş bir kaba alın. Soğan ve domatesi rendeleyip püre haline getirdiğiniz nohutlara ekleyin. Kalan malzemeyi de üzerlerine ilave edip iyice yoğurun. Üzeri kapalı olarak ekşimeye bırakın. Günde birkaç kere karıştırarak 4-5 gün süreyle ekşitin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın. Bu parçaları temiz bir beze sererek alt üst ederek kurutun. Kuruduktan sonra kevgirden geçirin ve tekrar bez üzerine serip iyice kurutun. Cam kavanozlarda ya da bezden torbalarda saklayın.

No comments:

Post a Comment